Blog

Erepenning van de gemeente Oldebroek

Erepenning van de gemeente Oldebroek Oldebroek zet vrijwilligers in het zonnetje Sinds 1996 reikt de gemeente vrijwel jaarlijks de Oldebroeker erepenning uit aan personen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de plaatselijke gemeenschap.

Het bestuur van de Stichting ‘Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo’ uit Wezep ontving een erepenning voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de gemeenschap. Het bestuur van de Stichting ‘Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo’ uit Wezep zet zich al ruim 15 jaar in voor twee belangrijke huizen in de gemeente. De bestuursleden ontvangen hiervoor geen vergoeding en ze zijn altijd bereid om met een klein groepje heel veel werk te verzetten.

Het gaat dan niet alleen om het werven van fondsen, maar ook om het werven van vrijwilligers voor activiteiten en hand- en spandiensten voor deze huizen in Wezep. Zo zorgt de stichting ervoor dat de medewerkers van Mappa Mondo wensen kunnen realiseren van chronisch zieke kinderen die daar logeren. Of het nu om medische apparatuur, een fiets, bestrating of een trampoline gaat, de stichting heeft het steeds voor elkaar gekregen. Ook voor zorghotel IJsselvliedt doen zij goed werk. Zo kon dankzij een bijdrage van de stichting ook dit jaar weer een gezin met langdurig zieke kinderen een weekje in IJsselvliedt verblijven.

Het gezin was al heel lang niet met vakantie geweest en genoot zichtbaar van de goede zorgen. Het zorghotel is speciaal ingericht voor mensen die ziek zijn of een beperking hebben. Samen met hun familie kunnen zij tijdens het verblijf in IJsselvliedt tot rust komen. Dankzij de enthousiaste bestuursleden, vrijwilligers én donateurs wordt het verblijf van deze zieke mensen aangenamer gemaakt.

januari 6, 2019 at 11:02 am | Even | geen reacties |