Blog

Statiegeldactie voor “De Vrienden” i.v.m. 25-jarig jubileum!

WEZEP/OLDEBROEK – De Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa
ExpertCare Wezep” (kortweg: “de Vrienden”) organiseert van mei t/m
juli samen met de Plus in Wezep weer een statiegeldactie.

Voorzitter Henri Kolkman (niet op de foto): “De klanten van de Plus in Wezep
kunnen in de maanden mei t/m juli hun statiegeld doneren aan de Stichting.
We zijn blij dat de Plus speciaal i.v.m. ons 25-jarig jubileum haar
medewerking hieraan wil verlenen”.
“We hebben al eerder samengewerkt met de Vrienden en we zijn blij dat we
opnieuw onze medewerking hieraan kunnen verlenen”, vertelt
supermarktmanager Juriën de Ruiter.

Penningmeester Frans Beijaard: “De opbrengst zal worden benut voor de
gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep.
Het bestuur van de Vrienden hoopt op een mooie opbrengst”.
Als u donateur of vrijwilliger van de Vrienden wilt worden, kunt u contact
opnemen met onze secretaris Mathieu Vanderlinden via e-mail:
secr.vriendenvan@hotmail.nl.

mei 5, 2022 at 2:08 pm | Uncategorized | geen reacties |


De Vrienden bestaan 25 jaar!

WEZEP – De Stichting Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep (voorheen Mappa Mondo) bestaat dit jaar 25 jaar en is nog steeds springlevend!

Voorzitter Henri Kolkman: “De Stichting werd op 6 maart 1997 opgericht door een groep enthousiastelingen die graag dichtbij huis iets wilde doen voor hun medemens: de gasten van IJsselvliedt en de zieke kinderen bij Mappa Mondo.

In 2016 is Mappa Mondo overgenomen door ExpertCare en sindsdien heet het welbekende huis aan de Stationsweg 103 in Wezep: “Villa ExpertCare Wezep”.

De Vrienden hebben een paar jaar later ook hun naam veranderd naar Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep (in plaats van Mappa Mondo). Het doel is al die tijd hetzelfde gebleven”, aldus Kolkman

“Vanwege het 25-jarig jubileum zullen de Vrienden huis aan huis in de hele gemeente Oldebroek een speciale nieuwsbrief laten verspreiden. De verwachting is dat deze nieuwsbrief deze maand (maart 2022) overal op de mat belandt”, aldus bestuurslid Diny Griede.

Bestuurslid Jan Bredewout: “Daarnaast heeft het bestuur het plan opgevat om dit jaar een “Open Dag” te organiseren voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Deze “Open Dag” zal plaatsvinden op zaterdag 9 juli 2022 in Hotel IJsselvliedt. U kunt zich hiervoor t.z.t. per e-mail aanmelden. Meer informatie hierover staat in onze nieuwsbrief. We adviseren u om deze datum alvast in uw agenda te zetten”.

“De Vrienden willen hierbij graag iedereen bedanken die de Stichting een warm hart toedraagt en ons al die jaren heeft gesteund: in het bijzonder onze donateurs, onze vrijwilligers en onze relaties”, aldus voorzitter Henri Kolkman.

Penningmeester Frans Beijaard: “Ook willen we graag een oproep doen aan iedereen (die nog geen donateur is) om donateur te worden van onze Stichting. Elk bedrag met een minimum van € 5,00 per jaar is welkom. Met uw steun hopen wij nog jaren het verblijf van de gasten op IJsselvliedt en de kinderen bij Villa ExpertCare Wezep een stukje aangenamer te maken. Op de laatste pagina van de nieuwsbrief vindt u een invulstrook. Vul hem in en breng of stuur hem naar IJsselvliedt (IJsselvliedtlaan 1) of Villa ExpertCare (Stationsweg 103 dichtbij het station) in Wezep. Afgeven aan een bestuurslid mag natuurlijk ook”, aldus Frans Beijaard.

Als u donateur of vrijwilliger wilt worden van de Vrienden, kunt u (ook) contact opnemen met onze secretaris Mathieu Vanderlinden via e-mail: secr.vriendenvan@hotmail.nl.

maart 11, 2022 at 12:44 pm | Uncategorized | geen reacties |


Kerstgroet 2021

december 23, 2021 at 2:16 pm | Uncategorized | geen reacties |


Geen Oliebollen op de markt!

De Vrienden verkopen dit jaar helaas geen oliebollen op de markt in Wezep!

WEZEP – De jaarlijkse oliebollenactie van de Stichting Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep (voorheen Mappa Mondo) op 30 en 31 december gaat dit jaar helaas weer niet door.

“Het bestuur van de Stichting vindt het jammer dat de oliebollenverkoopactie dit jaar helaas weer niet door zal gaan op 30 en 31 december. Echter gelet op de omstandigheden leek het ons beter om deze actie te annuleren. De opvallende rode tenten zullen eind dit jaar dus niet aanwezig zijn op het Meidoornplein in Wezep”, aldus voorzitter Henri Kolkman. Het bestuur hoopt dat de oliebollenactie eind 2022 wel door kan gaan.

“Het mooie is dat de stichting volgend jaar op 6 maart (2022) alweer 25 jaar bestaat. Het zou mooi zijn als we daar in 2022 nog wat aandacht aan kunnen besteden”, aldus Kolkman.

Voor diegenen die de Stichting een warm hart toedragen, heeft de Stichting wel een alternatieve actie georganiseerd. Klanten van de Boni in Oldebroek kunnen de opbrengst van hun statiegeld de hele maand december doneren aan de Stichting.

“De opbrengst zal worden benut voor activiteiten voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep (voorheen: Mappa Mondo). We hopen dus weer op een mooie opbrengst”, aldus Henri Kolkman.

Als u donateur of vrijwilliger wilt worden van de Vrienden, kunt u contact opnemen met de secretaris: Mathieu Vanderlinden.

december 23, 2021 at 2:13 pm | Uncategorized | geen reacties |


De “Vrienden” doen weer een statiegeldactie met Boni

De “Vrienden” doen weer een statiegeldactie samen met de Boni in Oldebroek.

OLDEBROEK/WEZEP – De Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep” organiseert in samenwerking met de Boni in Oldebroek weer een statiegeldactie.

“De hele maand december kunnen de klanten van de Boni in Oldebroek hun statiegeld doneren aan de Stichting. We hebben al eerder samengewerkt met de Vrienden en we zijn blij dat we opnieuw onze medewerking hieraan kunnen verlenen”, aldus bedrijfsleider Henk Engeltjes.

“De opbrengst zal ook dit keer weer worden benut voor activiteiten voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep. Het bestuur van de Stichting hoopt ook dit keer op een mooie opbrengst”, aldus voorzitter Henri Kolkman.

november 26, 2021 at 4:14 pm | Uncategorized | geen reacties |


Bestuurswissel “Vrienden van

WEZEP – Het bestuur van de Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep” heeft een nieuwe secretaris.

Het bestuur heeft onlangs afscheid genomen van haar secretaris mevr. Thea van Thiel. Ze vervulde sinds 2018 de functie van secretaris. Mevrouw van Thiel kreeg van voorzitter Henri Kolkman een ingelijste oorkonde en door penningmeester Frans Beijaard kreeg ze een mooie bos bloemen overhandigd. “Thea heeft veel betekend voor onze stichting. We zullen haar zeker gaan missen”, aldus Kolkman.

Tijdens dezelfde bestuursvergadering is de heer Mathieu Vanderlinden benoemd tot (nieuwe) secretaris van het bestuur. “We zijn verheugd dat Mathieu ons bestuur wil komen versterken”, aldus Kolkman.
Vanderlinden: “Ik kom al jarenlang op IJsselvliedt en ben daar bijna dagelijks te vinden voor allerlei klussen. Het lijkt me leuk me nu ook te gaan verdiepen in Villa ExpertCare”.

Henri Kolkman (voorzitter), Frans Beijaard (penningmeester), mevr. Diny Griede en Jan Bredewout completeren het bestuur dat nu bestaat uit 5 personen.

De Stichting heeft tot doel om activiteiten ten behoeve van de gasten van Hotel IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep (financieel) te ondersteunen.

Als u donateur of vrijwilliger wilt worden of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Mathieu Vanderlinden.

oktober 12, 2021 at 7:31 pm | Uncategorized | geen reacties |


COÖP Vlaar uit Oldebroek doneert ruim 1.000 euro!

OLDEBROEK/WEZEP – De Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare” uit Wezep heeft vorig kwartaal samen met COÖP Vlaar Oldebroek een statiegeldactie gehouden.

“De klanten van COÖP Vlaar Oldebroek konden in de maanden april t/m juni hun statiegeld doneren aan de Stichting. We zijn blij dat we hier als COÖP Vlaar onze medewerking hebben kunnen verlenen, omdat we de Vrienden een warm hart toedragen”, aldus de heer Vlaar. “En het mooie is dat de COÖP de opbrengst van dat kwartaal heeft verdubbeld tot een totaalbedrag van ruim 1.000 euro, aldus bestuurslid/penningmeester Frans Beijaard. Ook voorzitter Henri Kolkman is erg blij met de donatie. “Dit overtrof onze verwachtingen. Wat een fantastisch bedrag! De opbrengst zal uiteraard worden benut voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep”, aldus Kolkman.

Als u donateur of vrijwilliger wilt worden van de Vrienden of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Henri Kolkman.

augustus 18, 2021 at 3:31 pm | Uncategorized | geen reacties |


Gezocht: secretaris

WEZEP – De stichting vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep zoekt een nieuwe secretaris/bestuurslid.

De Stichting zet zich in voor de financiële ondersteuning van activiteiten voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep.
Voor meer informatie of interesse, neem gerust contact op via:
e-mail: secr.vriendenvan@hotmail.nl

Ook als u donateur of vrijwilliger wilt worden, kunt u contact opnemen.
Graag tot horens/ziens!

juni 3, 2021 at 2:33 pm | Uncategorized | geen reacties |


“De Vrienden” schenken TV aan Hotel IJsselvliedt.

WEZEP – De Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep” heeft een nieuwe grotere TV geschonken voor in de gemeenschappelijke ruimte van Hotel IJsselvliedt.

Locatiemanager Ginette Wieggerink geeft aan dat de gasten van Hotel IJsselvliedt hier nog veel plezier aan zullen beleven. “We zijn hier erg blij mee“, aldus Wieggerink.

“Mede dankzij een schenking uit een erfenis en dankzij onze donateurs hebben we deze nieuwe grotere TV kunnen schenken voor in de gemeenschappelijke ruimte van Hotel IJsselvliedt”, aldus voorzitter Henri Kolkman.

De Stichting heeft tot o.a. tot doel om het verblijfsplezier van de gasten van Hotel IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep te verhogen.

Als u donateur of vrijwilliger wilt worden of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Henri Kolkman (tel: 06 – 57 43 59 18) of mevr. Thea van Thiel: e-mail: secr.vriendenvan@hotmail.nl.

mei 8, 2021 at 11:37 am | Uncategorized | geen reacties |


Coöp verdubbelt opbrengst van de statiegeldactie!

OLDEBROEK – De Stichting “Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep” organiseert komend kwartaal samen met Vlaar Coöp Oldebroek weer een statiegeldactie.

“De klanten van Vlaar Coöp Oldebroek kunnen in de maanden april t/m juni hun statiegeld doneren aan de Stichting. We zijn blij dat Vlaar Coöp haar medewerking hieraan wil verlenen. En het mooie is dat de Coöp de opbrengst zal verdubbelen. De opbrengst zal worden benut voor de gasten van Hotel IJsselvliedt en de zieke kinderen in Villa ExpertCare Wezep. Het bestuur van de Stichting hoopt op een mooie opbrengst”, aldus medebestuurslid Frans Beijaard.

maart 25, 2021 at 10:25 am | Uncategorized | geen reacties |