Blog

We hebben belangrijk nieuws voor u!

De naam van onze stichting gaat veranderen. Per 1 november 2019 is onze nieuwe naam:

“Stichting Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep.”

Naamwijziging Mappa Mondo Wezep.
Op 8 oktober 2018 jongstleden is de naam van Kinderhotel Mappa Mondo gewijzigd in ‘Villa ExpertCare’. Kinderhotel Mappa Mondo was sinds 2015 onderdeel van de organisatie voor specialistische thuisverpleging ExpertCare. De naam en het logo van het kinderhotel zijn daarom veranderd. Onze doelstelling om een bijdrage te leveren aan de ontspanning van kinderen van Villa ExpertCare Wezep blijft onverminderd doorgaan.

Wat verandert er voor U?
De naam van onze stichting wordt per 1 november 2019: “Stichting Vrienden van IJsselvliedt en Villa ExpertCare Wezep”. Onze website is nu al bereikbaar via: http://www.vriendenvanijsselvliedtenvillaexpertcarewezep.nl

Het rekeningnummer van onze stichting verandert niet. De naamsverandering van het bankrekeningnummer, in het kader van de IBAN check, wordt later dit jaar door gevoerd. Informatie hierover kunt u lezen dan lezen op onze website, tabblad ANBI.

september 26, 2019 at 10:37 am | Uncategorized | geen reacties |


Indisch Molukse week Hotel IJsselvliedt

maart 28, 2019 at 3:18 pm | Uncategorized | geen reacties |


Open dag Villa ExpertCare v.h. Mappa Mondo

Zaterdag 16 maart hield Villa ExpertCare, voorheen Mappa Mondo, te Wezep een open huis. ExpertCare deed mee met het openstellen van de huizen in het kader van de Week van de zorg.

Nicole ten Have neemt u mee in een rondleiding door het huis,. Zij vertelt waarom de naam Mappa Mondo veranderd is en waarom je contact op zou moeten nemen met  maryvannorel@expertcare.nl om je aan te melden voor een vrijwilligersbaan.

maart 27, 2019 at 10:23 pm | Uncategorized | geen reacties |


Jungle

Tijdens de gezinsweken kunnen gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig ziek zijn hun vakantie op IJsselvliedt vieren.

De gezinsweken zijn voor de kinderen een uitlaatklep van spel en plezier. Voor de ouders of verzorgers een weekje van rust en genieten.

2012 stond in het teken van de Jungle. De volgende activiteiten maakten deel uit van de week: speurtocht in de bossen van het landgoed, knutselen, djembee spelen, primitief koken met brandnetelsoep op het menu, echte wurgslangen vasthouden, een GPS wandeling, kanovaren en zelfs een klimtoren. Een vader die rolstoelgebonden was heeft zelfstandig, gezeten in een tuigje, de wand beklommen.

De gezinsweken waren een succes. Een mooie week waarin onmogelijke dingen mogelijk zijn gemaakt.

februari 5, 2019 at 8:05 pm | Even | geen reacties |


Erepenning van de gemeente Oldebroek

Erepenning van de gemeente Oldebroek Oldebroek zet vrijwilligers in het zonnetje Sinds 1996 reikt de gemeente vrijwel jaarlijks de Oldebroeker erepenning uit aan personen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de plaatselijke gemeenschap.

Het bestuur van de Stichting ‘Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo’ uit Wezep ontving een erepenning voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de gemeenschap. Het bestuur van de Stichting ‘Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo’ uit Wezep zet zich al ruim 15 jaar in voor twee belangrijke huizen in de gemeente. De bestuursleden ontvangen hiervoor geen vergoeding en ze zijn altijd bereid om met een klein groepje heel veel werk te verzetten.

Het gaat dan niet alleen om het werven van fondsen, maar ook om het werven van vrijwilligers voor activiteiten en hand- en spandiensten voor deze huizen in Wezep. Zo zorgt de stichting ervoor dat de medewerkers van Mappa Mondo wensen kunnen realiseren van chronisch zieke kinderen die daar logeren. Of het nu om medische apparatuur, een fiets, bestrating of een trampoline gaat, de stichting heeft het steeds voor elkaar gekregen. Ook voor zorghotel IJsselvliedt doen zij goed werk. Zo kon dankzij een bijdrage van de stichting ook dit jaar weer een gezin met langdurig zieke kinderen een weekje in IJsselvliedt verblijven.

Het gezin was al heel lang niet met vakantie geweest en genoot zichtbaar van de goede zorgen. Het zorghotel is speciaal ingericht voor mensen die ziek zijn of een beperking hebben. Samen met hun familie kunnen zij tijdens het verblijf in IJsselvliedt tot rust komen. Dankzij de enthousiaste bestuursleden, vrijwilligers én donateurs wordt het verblijf van deze zieke mensen aangenamer gemaakt.

januari 6, 2019 at 11:02 am | Even | geen reacties |


Markiezen voor Hotel IJsselvliedt

CraMarkiezen zorgen ervoor dat de kamers van de gasten in de zomertijd koel blijven.

Hotel IJsselvliedt heeft afgelopen jaar weer veel mooie giften gekregen van de Stichting Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo. Zo zijn er 4 nieuwe rolstoelen aangeschaft en een tilliftmat. Ook hebben ze investeringen gedaan in de schoonheidssalon en Oranjerie. Zo kunnen gasten optimaal genieten van hun verblijf.

“HET IS PRACHTIG OM TE WETEN DAT ER EEN STICHTING BESTAAT DIE ONS FINANCIEEL EN EMOTIONEEL ONDERSTEUNT.”

Mattie Merkus
Locatie manager
Huize IJsselviedt

januari 4, 2019 at 10:58 am | Even | geen reacties |


Oliebollen

Elk jaar op 30 en 31 december verkoopt de stichting oliebollen in het winkelcentrum van Wezep. De oliebollen van de Stichting Vrienden van Ijsselvliedt en Mappa Mondo zijn inmiddels een begrip in Wezep en omgeving. De opbrengst van de oliebollenverkoop komt ten goede aan de wensen of projecten die de stichting organiseert voor zorghotel IJsselvliedt en kinderhospice Mappa Mondo.

januari 2, 2019 at 10:53 am | Even | geen reacties |